Afet Yönetiminde Kadın Deneyimi ve Katkısının Önemi konulu Webinar Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platformu ortaklığında “Afet Yönetiminde Kadın Deneyimi ve Katkısının Önemi” konulu webinar gerçekleştirildi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platformu Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tekin Babuç’un moderatörlüğünde yapılan webinarda konuşmacı Prof.Dr. Zuhal Yonca Odabaş sunumunda, afet yönetimi süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulunduktan sonra afetlerden en fazla etkilenen sosyal kesim olan kadınların güçlendirilmesi ve afet yönetime dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Kadınların hane içi rolleri sebebiyle birer risk yöneticisi olduğunu belirten Odabaş, bu özellikleri ile kadınların afet ya da afet riski yönetimi sürecinde önemli bir bileşen olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin etkilediği Osmaniye’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bize destek veren değerli meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyor; geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz.

Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2023 Cuma